Preisoep met brie
|
Ingrediënten:
|
-
500 gram prei (vers in ringen of diepvries)
-
1 ui
-
2 aardappelen
-
1 Liter kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
-
150 gram brie (of "Camembert")
-
1 eetlepel boter
|
Bereiding:
|
-
Smelt 1 eetlepel. boter in een kookpot en voeg er de grofgehakte ui aan toe.
-
Laat al roerend even stoven.
-
Voeg de preiringen toe (diepvries niet ontdooien) en de 2 in blokjes gesneden aardappelen.
-
Laat al roerend even stoven.
-
Overgiet met de hete kippenbouillon.
-
Dek af en laat 20 min. doorkoken.
-
Snij de kaas in enkele stukken en laat ze de laatste 5 min. meekoken.
(Indien de korst mooi wit is, moet u ze niet verwijderen.)
-
Mix de soep heel fijn.
-
Aanlengen, indien nodig, met wat water of melk.
Afwerking:
-
Laat enkele fijngesneden gedroogde tomaten enkele minuten zwellen in de gemixte soep.
-
Huisgemaakte broodkorstjes: snij 2 sneden brood in dobbelsteentjes en laat ze goudbruin kleuren
in een warme friteuse op 180 graden.
|