Preisoep met brie

  Ingrediënten:

  • 500 gram prei (vers in ringen of diepvries)

  • 1 ui

  • 2 aardappelen

  • 1 Liter kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)

  • 150 gram brie (of "Camembert")

  • 1 eetlepel boter

  Bereiding:

  1. Smelt 1 eetlepel. boter in een kookpot en voeg er de grofgehakte ui aan toe.

  2. Laat al roerend even stoven.

  3. Voeg de preiringen toe (diepvries niet ontdooien) en de 2 in blokjes gesneden aardappelen.

  4. Laat al roerend even stoven.

  5. Overgiet met de hete kippenbouillon.

  6. Dek af en laat 20 min. doorkoken.

  7. Snij de kaas in enkele stukken en laat ze de laatste 5 min. meekoken.

  8. (Indien de korst mooi wit is, moet u ze niet verwijderen.)

  9. Mix de soep heel fijn.

  10. Aanlengen, indien nodig, met wat water of melk.

 

Afwerking:

  • Laat enkele fijngesneden gedroogde tomaten enkele minuten zwellen in de gemixte soep.

  • Huisgemaakte broodkorstjes: snij 2 sneden brood in dobbelsteentjes en laat ze goudbruin kleuren in een warme friteuse op 180 graden.